Zapraszamy na forum.!
Charlie okazuje wyraźną niechęć do Edwarda za to, że jego córka tak wiele przez niego wycierpiała. Victoria, żądna krwi, nadal poszukuje Belli. Do tego w Seattle grasuje jakiś nowo narodzony wampir, który zabija wielu śmiertelników. Poza tym jakiś obcy pobratymiec Edwarda odwiedza pewnego ranka, podczas nieobecności Belli, dom Swanów i zabiera wiele ubrań dziewczyny. Okazuje się, że za wszystkim stoi wampirzyca Victoria, która tworzy armię "nowo narodzonych" wampirów. Rodzina Cullenów i sfora Blacka, składająca się z dziesięciu wilkołaków, łączy się w bitwie przeciw Victorii i jej armii. Jasper szkoli wszystkich, aby jak najlepiej umieli się bronić i unieszkodliwiać nowo narodzonych. Bella, martwiąc się o ukochanego Edwarda prosi go, by został z nią na czas bitwy. Na dwie noce przed atakiem wampirów Edward prosi Bellę o rękę, a dziewczyna przyjmuje oświadczyny. Oczekując na bitwę Jacob oznajmia Belli, iż będzie starał się zginąć w walce. Martwiąc się o jego życie, Bella całuje go i prosi aby po bitwie wrócił. Wtedy zdaje sobie sprawę, że kocha również Jacoba Blacka, jednak nie tak mocno jak Edwarda. Walka rozpoczyna się i Victoria wraz ze swoją armią zostaje pokonana i uśmiercona. Jacob odnosi poważne rany, lecz jego cechy wilkołaka pomagają mu w leczeniu obrażeń. Pod koniec Bella wybiera miłość Edwarda, nie Jacoba. Zapada decyzja o ślubie zakochanych. Jacob, nie mogąc znieść bólu po stracie ukochanej, ucieka z Forks.
Moderator
Miłość, przyjaźń i walka
tak można krótko scharakteryzować tę książkę
Moderator
nie jest taka zła
Moderator
A ja nie mam ulubionych okładek, bo zazwyczaj nie oceniam książki po okładce
??
Ja tylko powiedziałam, że ta okładka <obrazek> jest najgorsza z całej Sagi.
Nie , ze jest gruba.
"Nie ocenia się książki po okładce" - to mówi się , że komuś się nie chce czytać, ponieważ książka jest gruba.
Moderator
Matko...
Jak czytam to co wcześniej napisałam musiałam być na prawdę zmęczona, więc sorry za te mądrości.